Draga Alice Nastase, acest post nu e o farsa…

O respect pe Alice Nastase si ii apreciez munca, dar cred ca e cazul sa ii raspund la un post de pe blogul ei in care face referire la farsa pe care i-am facut-o eu Andrei de ziua lui David.
Alice declara ca , citez, a “gognat ochii de uimire” cand a vazut ca am pacalit-o pe Andra. Mai mult, spune ca, citez “numai ideea ca un purtator de ismene, fie el vedeta sau nevedeta, ar putea sa puna interesele jobului mai presus de tihna femeii pe care o iubeste mi se pare o dovada de rautate si de egoism de neimaginat.”
Pentru afirmatiile foarte dure pe care le face, Alice are mai multe argumente.
Chiar daca nu o cunoaste pe Andra decat din vedere (chiar ea marturiseste asta), spune ca sotia mea e, citez, “nevricoasa, sensibila, atenta, prudenta, micuta, delicata si slaba”, orice, mai putin curajoasa. Eu, ca sot se presupune ca trebuie sa stiu ca nu are curaj, deci trebuie sa nu ii fac farse, ca dovada a iubirii mele. Vreau sa ii amintesc lui Alice ceva ce ea cred ca stia la un moment dat, dar a uitat: curajul e de mai multe feluri in viata asta. Despre o femeie care  are viata si reusitele Andrei cred ca se poate spune orice, mai putin ca nu are curaj.
Al doilea argument face referire la farse in general si la perceptia oamenilor, a TUTUROR oamenilor (ma amuza generalizarile de nu se poate) despre farse. Spune ca: “ nimeni nu suporta farsele. Unii doar se prefac ca nu s-au suparat, din groaza de ridicol, insanimeni, nimeni pe pamant nu vrea sa fie protagonistul unei pacaleli mai mult sau mai putin sinistre. Ni-meni.” Fac de aproape doi ani de zile farse si vreau sa spun ca am vazut reactii si reactii. Unii se supara intr-adevar, dar dintre toti cei care s-au enervat ca au fost pacaliti la Happy Hour, doar doamna Tatoiu a si ramas suparata. Deocamdata, mai e timp. Restul s-au amuzat si chiar m-au sunat la putin timp dupa ce i-am pacalit sa imi spuna ca se bucura ca au fost pe lista de “farsuiti.” Sa mai spun ca sunt oameni care ne-au transmis ca isi doresc o farsa de la noi? Unor oameni, nu TUTUROR, Alice, ca nu ma consider intr-atat de destept incat sa generalizez, le plac farsele din diferite motive: se simt speciali daca traiesc lucruri speciale, le plac provocarile, vorsa adune amintiri, sa experimenteze stari sau, pur si simplu…au simtul umorului.
Alice mai spune ca “Asa se face ca nu se fac farse decat celor de care vrei sa razi, celor marginalizati, celor caraghiosi sau prea orgoliosi, pe care vrei sa-i pui la punct.” Nu cred ca e cazul sa dau aici lista de oameni “farsuiti” la Happy Hour, s-ar vedea ca niciunul dintre ei nu e marginalizat sau caraghios. Cred ca e suficient sa spun ca si mie mi-au facut colegii farsa. Asa ca, Alice, daca cineva de la Happy Hour ti-ar impartasi parerea despre farsuiti, chiar crezi ca i-ar mai face farse prezentatorului? Macar de dragul pastrarii unei imagini nu s-ar difuza o asemena farsa, daca, repet, AR CREDE CINEVA 2% din ce zici tu.
Asa ca, Alice, vreau sa iti spun ca exagerezi! Nu o cunosti prea bine pe Andra, nu ma cunosti nici pe mine cu adevarat, nici politica Happy Hour, dar dai verdicte si ataci, ceea ce mi se pare mai grav decat o farsa. Sigur ca nu am vrut sa imi fac sotia sa planga, aici intr-adevar lucrurile au iesit putin de sub controlpentru ca asa se intampla in farsele neregizate. Pur si simplu, nea Mircea, soferul a dat dovada de prea mult zel, un pic mai mult decat i se recomandase, dar, asta e…Chiar si asa, vreau sa itispun ca, la fel ca si mine, Andra are simtul umorului.
In alta ordine de idei,  Alice, eu inca te respect. Si, apropo, pentru ca suntem in luna femeii, “la multi ani” si, daca asta iti doresti, sa nu ai parte de nicio farsa!
In ceea ce le priveste pe doamnele cu simtul umorului, le doresc sa li se intample lucruri care sa le faca sa se simta speciale! Chiar si farse!

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*