Mădălina Manole – o plecare șocantă…

Mi-a fost foarte greu să admit că primul lucru pe care îl aflu când mă trezesc, e că Mădălina Manole s-a sinucis. Am crezut că visez, că încă dorm, dar dezmeticirea din somn a coincis cu știrile de la televizor. Da, Mădălina Manole a ales să părăsească această lume, chiar de ziua ei de naștere, când ar fi împlinit 43 de ani.
Două aspecte mă bulversează puternic. Unul ar fi că am mai rămas fără o cântăreață bună, adevarată, decentă, o inspirație pentru mulți oameni care cred, încă, în iubire și romantism.
Al doilea aspect e constatarea că, oricât am crede noi că știm despre o persoana, viața ei particulară rămâne un secret major. Nimeni nu-i știa gândurile, frământările, durerile ascunse. Toată lumea putea să jure că Mădălina Manole e un om împlinit, fericit. Era căsătorită cu un bărbat care o iubea, asupra casei lor nu plana niciun scandal, niciun zvon picant, totul era limpede și plăcut. Cântăreața se pregătea să-și lanseze cel de-al nouălea album, care se anunța a fi un succes. În plus, avea un copil de un an, minunea vieții ei, copilul pe care îl aștepta de mai mult de 15 ani și pe care Dumnezeu i l-a dăruit când nu se mai aștepta.
Mădălina Manole a fost invitată în repetate rânduri la Happy Hour, am cunoscut-o și pe când lucram la alte televiziuni, firește, și de fiecare dată mi se părea că văd în ea luptătoarea, neobosita, artista creativa, femeia care vrea mai mult, poate mai mult. Pe vremuri, ofta și spunea că ar da orice să aiba un copil. De ani și ani, făcea tratamente ajutată de cei mai buni medici din țară, deci e clar că, pentru ea, ăsta a fost un vis uriaș.
Miracolul s-a împlinit, Mădălina Manole a născut anul trecut un băiat frumos și sănatos. Toată lumea credea că solistei i s-au așezat planetele cum nu se putea mai bine. Îmi aduc aminte că la nunta noastră, i-a făcut cadou Andrei o carte pentru perioada când va deveni mămică. Întotdeauna, ne aduceam aminte că Andra la prima ei apariție la Tip Top Minitop, când avea 7 ani, a cântat piesa ei:” Iubirii nu-i spune rămân “. De fiecare dată când ne vedeam, ne spunea să avem grijă de noi și să devenim mai repede părinți, pentru că este un sentiment extraordinar. Și, deodată, ziua când trebuia să sufle-n lumânări și să danseze, a fost înlocuită cu vestea morții ei.
E o buimăceală generală pretutindeni, oamenii nu pot accepta ideea sinuciderii fiindcă, pur și simplu, nu și-o explică logic. De obicei, se știe de ce se sinucide un om: din dragoste sau din prea multe datorii sau din cauza unei boli cumplite, pe care nu o mai suporta. Dar un om care, cel puțin aparent, are tot ce voia, nu poate fi asociat cu ideea de sinucidere.
Și cu toate astea, se pare că aproape nimeni n-a știut ce e în sufletul ei, cu adevarat. Cu toții ne ocupăm de dramele noastre, de problemele zilnice, și chiar și amicii ei apropiați o judecau la suprafață, luau doar aparențele în calcul, este și motivul pentru care înșiși prietenii ei sunt încremeniți de această veste. A plecat o vedetă care ne-a dăruit un palmares uriaș. Mădălina cânta de la 15 ani, a debutat ca folkistă, apoi, mai ales dupa căsătoria cu compozitorul Șerban Georgescu (și el mort, așa cum știți…), repertoriul ei s-a extins fantastic și a cucerit generații întregi. Șlagărele ei – “Să nu mă minți”, “Când sunt cu tine”, “Fată dragă”, “Vino, dragostea mea”, “Te-am văzut, mi-ai plăcut”, “Tu n-ai avut curaj”, “Jucătorul de iubiri” etc, etc – vor rămâne evergreen-uri ale muzicii românești. A fost genul de artistă care a lansat piese pentru totdeauna, nu piese care țin o vară și dispar imediat ca pica din playlist-ul de la radio.
Mădălina lasă un gol uriaș în muzica noastră, știu că așa se spune despre multă lume, dar în cazul ei e chiar un adevar, compensa frumos învazia de nonvalori din cauza cărora mulți artiști ai anilor trecuți au fost marginalizați. Chiar mă bucuram enorm că-și lansează un nou album…
Dar acum… am rămas fără Mădălina Manole. Voiam s-o sun azi să-i spun La Mulți Ani. Dar de-acum înainte, telefonul ei va suna în gol. Și nu va mai răspunde nimeni. Iar noi vom trăi doar din amintirea ei, din averea ei artistică. Din tot ce ne-a lăsat.

Andra – Nici nu mai știu că te-am iubit (piesa Madalinei Manole) cântată de Andra când avea 13 ani…

56 Comentarii

 1. De ce lumea trebuie sa o aprecieze si sa ii cumpere albumele acum dupa ce a murit? De ce nu se putea face asta si inainte sa se sinucida? Raspunsul : pentru ca unii romani din ziua de azi stiu sa valorifice doar siliconatele si buzatele pline de botox cu foarte putina materie cenusie care tin sa precizez…se lalaie pe un negativ. Nu stiu sa aprecieze adevaratele voci ale Romaniei… Pacat ! :( Dumnezeu s-o odihneasca pe Madalina !

  Te pup.

 2. :(

 3. fiind plecata in italia am perdut multe fragmente din viata artistik a MADALINEI……. urmaream tot timpul cind era invitata la maruta si ma bucuram enorm de mult pt k a fost, este si va ramane o cintareata de neinlocuit……. am ramas uimita de tragedia ei si de porcitia ce a lasat in urma ei,si cu tot respec pt prieteni si familie e o prostie fare un razboi acum de ce nu ati inteleso pina acum……………. a plecat dintre noi o fiinta minunata…………… sper k acolo unde este sa se odihneask in pace!

 4. Draga Catalin (Maruta),
  Interventia mea nu are nimic in comun cu subiectul de azi
  (nu ca nu as avea ce spune).
  Am incercat (inzadar) sa gasesc pe site-uri datele tale de contact.
  Scriu aici – poate asa iei legatura cu mine (daca te intereseaza).
  Despre ce este vorba: sunt in posesia unei piese absolut bestiale , crede-ma, stiu ce zic – ma pricep la muzica, (imprimate in studiou) IN MEMORIAM Madalina Manole, cantate de un tanar si foarte promitator interpret de peste Prut… acum el lucreaza la clip… si si-a exprimat dorinta sa o lanseze in emisiunea ta de la Pro TV… Daca te intereseaza, ia te rog tu legatura cu mine si o sa ti-o dau…
  e-mail: ion.lupan@gmail.com sau koradoo69@mail.ru
  Nu las numarul de telefon din motive bine-stiute…
  Crede-ma, merita toata atentia ta, macar s-o asculti, macar sa vezi despre ce e vorba.
  Astept un semn …
  Cu stima,
  Nelu

 5. madalina draga e foarte frumoasa!Dumnezeu sa-l ierte…:(

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*