Pe 24 septembrie… Let’s Do It, Romania!

Eu, unul, m-am saturat de nesimtirea si inconstienta celor care arunca gunoaie peste tot. Sunt sigur ca si voi v-ati saturat. Desi oamenii civilizati sunt, totusi, mai multi decat cei carora nu le pasa, e greu sa tii piept atator atacuri asupra naturii.
Pe unde mergi in tara asta, gunoaiele stau la loc de cinste. Si nu vorbesc aici doar de orasele aglomerate, ci si de statiuni, de munti, de vai, de plaje, de lacuri, practic niciun loc n-a ramas nehartuit de mizerie. Asa-zisii turisti lasa in urma lor un dezastru. Si oricat personal ar angaja Salubritatea, fara un pic de educatie si fara un efort la nivel national nu vom mai razbi, or sa ne ingroape deseurile, peturile, ruginiturile, cotoarele, hartiile, resturile…
Va propun sa ne implicam intr-o campanie admirabila, eficienta si amuzanta in acelasi timp, civica si sportiva, luati-o cum vreti! Se numeste “Let’s Do It, Romania!”. Anul trecut, 200.000 de oameni din toata tara au iesit voluntar la curatenie si au colectat mormane de gunoi si reciclabile din toata Romania (55.000 de saci de deseuri!), au facut totul luna!
Anul acesta, atacul se va da pe 24 septembrie si estimarile arata ca vreo 500.000 de romani vor iesi la curatenie.
Detalii privind inscrierea si alte aspecte gasiti pe site-ul oficial al proiectului, www.letsdoitromania.ro
Acesta e un proiect international, care a debutat in Estonia, in 2008. De atunci, 20 de tari s-au implicat in campania “Let’s Do It, World!”, este una dintre cele mai spectaculoase actiuni ecologice din lume, la ora actuala!
Echipa Stirilor ProTV va iesi la curatenie pe 24 septembrie si va sustine mediatic proiectul. Pe mine ma incanta enorm actiunea asta, veti vedea ce sentiment grozav aveti la sfarsitul unei zile in care v-ati curatat tara de gunoaie, respirati in sfarsit un aer pur si, concomitent, dati si o palma subtila pe obrazul celor care-si bat joc de natura, de noi toti!
Accesati site-ul www.letsdoitromania.ro si sa mergem! Va astept!

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*